Strona wygasła! pl.mfirma.eu

Twoja strona nadal znajduje się na serwerze pl.mfirma.eu, ale nie jest widoczna w Internecie dla innych użytkowników. Aby móc w pełni korzystać ze wszystkich funkcji naszego serwisu skontaktuj się z Biurem Obsługi Klienta.

Ok


  

  Manufaktura Bezglutenowych Sękaczy powstała z zamiłowania do smaków Tradycyjnych Wyrobów Kresów Wschodnich i smaków znanych nam z dzieciństwa i babcinej kuchni, spowodowało ukierunkowanie działalności na produkcję tychże oryginałów w wersji bezglutenowej , aby móc to co pyszne i znakomite propagować wśród spragnionych tradycyjnych smaków konsumentów będących na diecie bezglutenowej.

 

  Misją naszej firmy jest kultywowanie tradycji gastronomicznych Kresów Wschodnich, poprzez systematyczne poszukiwania starodawnych receptur oraz doskonalenie procesu produkcji i staranny dobór naturalnych produktów z ekologicznej Suwalszczyzny.

 

  W naszej pracowni wypiekamy wyłącznie produkty bezglutenowe , maszyny oraz cały sprzęt do wypieku został zakupiony nowy i nigdy nie miał kontaktu z glutenem co daje nam gwarancję czystości produktu.


  Nasze Sękacze wytwarzane są w małym zakładzie produkcyjnym w gospodarstwie rolnym na podlaskiej wsi położonej na Suwalszczyźnie.
  Produkcja prowadzona jest w czystych i higienicznych warunkach z zachowaniem zasad „Dobrej Praktyki Higienicznej i Produkcyjnej”.

  W zakładzie wdrożony jest również system bezpieczeństwa żywności HACCP.
Zakład produkcyjny podlega kontroli Inspekcji Weterynarii.

 

 Sękacz to nie tylko tradycyjne ciasto wielkich Świąt: Bożego Narodzenia i Wielkanocy, przyjęć weselnych oraz z okazji Pierwszej Komunii Świętej.
Coraz więcej osób kupuje sękacze na imieniny, urodziny, a nawet jako ciasto podawane do kawy lub herbaty. Sękacz może służyć jako wyjątkowy prezent lub podziękowanie.


  Jego przepis oraz sposób wypieku otrzymaliśmy od naszej babci, która zaczynała je piec jeszcze w latach 1960- tych.Przez wszystkie te lata używała tylko prawdziwego masła, nie uznawała tańszych zamienników w postaci margaryny lub tłuszczu palmowego. My również staramy się zachować tradycyjny przepis babci , dzięki czemu nasze sękacze zachowały dawny, tradycyjny smak.
  Sękacz wytwarza się według specjalnej receptury, którą nieco zmodyfikowaliśmy , w celu udoskonalenia doznań smakowych.Do jego przygotowania potrzeba dużo cierpliwości, gdyż sękacz bywa ciastem kapryśnym a co dopiero w wersji bezglutenowej.

 

  Sękacze które produkujemy są smakiem, wyglądem oraz konsystencją tak bardzo zbliżone do produktu glutenowego, że bardzo ciężko jest rozpoznać iż faktycznie jest to produkt bezglutenowy.
  Wynika to z faktu iż dokładamy wszelkich starań, aby nasze produkty były smaczne, nie kruszyły się , nie sypały i długo zachowały świeżość.

  Sękacz bezglutenowy możemy przechowywać zarówno na blacie kuchennym (zawinięty w opakowanie foliowe) oraz świetnie nadaje się do mrożenia , natomiast mrożenie nie ma wpływu na jego smak, jakość czy konsystencję.

 

  Nasze sękacze wypiekane są domowym sposobem ze świeżych produktów o najwyższej jakości oraz cześciowo produktów ktore sami wytwarzamy w naszym gospodarstwie rolnym.
  Nasze produkty rolne podlegają ścisłej kontroli gdyż jesteśmy producentem mleka w najwyższej klasie.


  W produkcji naszych wyrobów nie stosujemy żadnych konserwantów i sztucznych dodatków.
  Zależy nam ,aby skład był jak najbardziej prosty i względnie krótki dlatego używamy produktów naturalnych .

 

Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą.